Kristallvaik ja polümeersavi lilled

Sõbrad Hannijöggi koorist tahtsid esinemiskleitide juurde teha uusi ehteid. Marjutile oli silma jäänud sädeleva pinnaga ja kristallvaiguga kaetud ripatsid. Maritana nägi minu raamatust “Ehete Õpituba” pilti, kus oli kalla õie moodi ripats. Kadri ei osanudki alguses arvata, mida teha. Tema jaoks oli see täitsa esimene kord polümeersaviga meisterdada. Seltskond oli parajalt väike, et sain juhendada kõiki. Kallaõied tegime tilgakujulise vormiga lõigatud savilehest. Üsna lihtne tegemine, südamikuks faasitud servadega tilgakujuline helmes.

Muidugi õpetasin kallitele kooriõdedele ka traadiväänamise nippe, eks ikka sellepärast, et arvatavasti tuleb meil selliseid õpitubasid veel ja neil oleks endal kergem ja ladusam edaspidi ehteid teha.

Kristallvaiguga ehete puhul jälgisime, et savileht, koos selle toreda sinise sädelusega, oleks ahju minnes sile ja tasapinnalt ühtlane. Muidu kipub kristallvaik maha voolama. Osadele ripatsitele kleepisin ripatsid taha, mõned ripatsid saab läbi puuritud (kui jalutama läinud puuri üles leian).

Lisa kommentaar